Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Bussen van de TEC (Waalse vervoersmaatschappij)

Tarieven vanaf 1 februari 2019

TEC vervoer

MOBIB-kaart, MOBIB Basis-kaart en contactloze ticket worden hier op de TEC-site als nieuwe dragers voorgesteld.
Tickets op Smartphone zijn in Wallonië nog niet uitgevonden.

Op de Nederlandstalige site nogal wat foute links. Schakel eventueel over naar de Franse versie

Op de bus kan je enkele een depannageticket kopen: 2,5 euro voor 1 of 2 zones, 3,50 euro voor meer zones, 5,50 euro voor express-lijnen.

Er bestaan nog papieren meerrittenkaarten, 18 maanden geldig, klein beetje duurder dan op MOBIB-kaarten:
Te koop bij een 1500-tal handelaars in Wallonië en een aantal in Brussel, o.a. Proxi-Delhaize, Fonsnylaan 14, Sint-Gilles = 100m NO van Zuidstation.
Multiflex is het meest flexibel.

MOBIB-kaart kost 5 euro, kan je online kopen, maar is complexer en duurt veel langer dan een vliegtuigticket kopen. Je moet immers eerst een account aanmaken, wachten (mogelijk een paar DAGEN) tot uw inschrijving gevalideerd is, dan je kaart online bestellen en betalen (en eventueel meteen ook vervoersbewijzen), weer enkele dagen wachten tot je ze thuis krijgt via bpost.

Heb je een MOBIB-kaart van de NMBS, De Lijn of de MIVB, dan is die enkel bruikbaar als je ze valideert. Daarvoor moet je je eerst persoonlijk naar Wallonië begeven (sic!).

Groespbiljet
Als een Schampavieters tochtleider de inspanning levert voor een goedkoop groepsbiljet,
-dan heeft hij/zij eerst een MOBIB-kaart bemachtigd,
-heeft hij de prijzen bestudeerd en gekozen voor hoeveel personen het groepsbiljet moet dienen
-minstens 5 werkdagen vooraf een aanvraagformulier ingevuld en een telefoonnummer ingegeven waar die overdag tussen 8 en 17 uur te bereiken is. Waarom? Omdat de TEC het dan nog eens nodig vindt om de telefoneren om te zeggen dat dat formulier goed is aangekomen, maar dat je om dat groepsbiljet te bekomen eerst een bepaald bedrag moet betalen. Ze kunnen daarvoor zelfs een rekeningnummer geven!.... (Werkgelegenheid???).
-heeft de tochtleider dat bedrag mooi betaald, en misschien komt er een paar dagen later nog een telefoon om te melden dat alles ok is.
Rest enkel nog op de bus stappen, de Mobib-kaart LANG voor de lezer te houden, dan zou dat groepsticket opgeladen worden en moet de kaart er nog een 2e keer voor gehouden worden om dit effectief te benutten.
Zo EENVOUDIG is dat.

Weet de tochtleider niet zeker welke bus er zal genomen worden, en denkt hij flexibel te spelen met vb. 2 Multiflex-kaarten op die Mobib-kaart te laden, tja, dan heeft hij toch weer even de digitale logica vergeten. Gebruikt hij vb. een Multiflexkaart voor 12 personen voor een rit binnen 2 zones, en wil hij de volgende Multiflexkaart benutten voor nog een aantal personen? Noppes! Dat kan niet, want eerst moeten de ritten van die 1e Multiflexkaart uitgereden worden!