Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Bussen van de TEC (Waalse vervoersmaatschappij)

Tarieven op 1 februari 2023.

Tarieven voor 1 rit:
Next (1-2 zones = 2,10 euro)/ Horizon (meer zones = 3 euro) / Express (snelle verbindingen over langere afstand = 5 euro)
Kan je ook bij de chauffeur kopen met toeslag, dan betaal je 0,50 euro meer.

Meerrittentickets
3 soorten (Next 9,2 euro/8 ritten / Horizon 13,8 euro/6 ritten / Express 13,8 euro/4 ritten), en als je afstanden nogal wisselen kan je ook een FLEX kopen (14,10 euro - enkel op papier).

Via de E-shop kopen
Hiervoor moet je eerst een accout aanmaken en een Mobib-kaart kopen (5 euro) om de tickets op te laden. Een MOBIB-kaart van NMBS/MIVB/DeLijn werkt enkel als je die in Wallonië laat valideren!

Via de TEC-app (lees de handleiding!)

Papieren tickets (1 of meerdere ritten) zijn nog te koop (aan hoger tarief) in Espaces TEC en Points TEC (winkels) in Wallonië en Brussel.

65-plussers betalen maar 12 euro voor een jaarabonnement Express 65+ (of gratis voor wie een verhoogte tegemoetkming geniet). Zeker handig voor dicht bij de taalgrens woont, en regelmatig wil gaan stappen in het nabije Wallonië.

Een groepsbiljet kopen kan enkel met Mobib-kaart, via de E-Shop, minimaal 5 werkdagen vooraf.

Weet de tochtleider niet zeker welke bus er zal genomen worden, en denkt hij flexibel te spelen met vb. 2 Multiflex-kaarten op die Mobib-kaart te laden, tja, dan heeft hij toch weer even de digitale logica vergeten. Gebruikt hij vb. een Multiflexkaart voor 12 personen voor een rit binnen 2 zones, en wil hij de volgende Multiflexkaart benutten voor nog een aantal personen? Noppes! Dat kan niet, want eerst moeten de ritten van die 1e Multiflexkaart uitgereden worden!