Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Schampavieters houden zich aan Covid 19-regels.

Aanpassing dd. 20 augustus 2020

We volgen de beslissingen van de Veiligheidsraad:huidige maatregelen.

Sport- en cultuuractiviteiten in georganiseerd verband zijn toegelaten, door een club of een vereniging, met een groep van maximum 50 personen, steeds in de aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter.
Schampavieactiviteiten vallen hieronder, waarbij we het protocol voor sporters volgen van Sport Vlaanderen.

In verband met contactopsporing is registreren voor een dagtocht verplicht, via de link die bij elke tocht staat , bij voorkeur enkele dagen tot de middag voor de tocht, Mocht bij een deelnemer binnen de 14 dagen na de tocht een besmetting met het coronavirus COVID-19 worden vastgesteld, verzoeken we die deelnemer dit aan de betrokken tochtleider te melden.

Kijk de avond voor de tocht op de Schampaviesite of de tocht doorgaat. Een tochtleider die (een beetje) ziek wordt / koorts krijgt, moet immers thuisblijven. Jij neemt ook niet deel als je een beetje ziek bent.

Als er zeer veel aanmeldingen zijn, kan de groep in 2 groepen opgesplitst worden of kan de tocht als 'volzet' worden aangegeven in het programmaoverzicht.

Mondmasker mee hebben altijd verplicht. Mondmasker dragen verplicht waar de overheid dit voorschrijft. Behoudens lokale uitzonderingen niet tijdens de wandelingen in de natuur, mits je anderhalve meter afstand respecteert en er weinig andere wandelaars zijn.

Bij een picknick (buiten) ruim verspreiden: maximaal 10 personen in elkaars buurt, elk op anderhalve meter van elkaar. Zorg dat je zitmatje of plastic om op te zitten mee hebt.

Café of terras: met een toevallig groepje Schampavieters aan één tafel mag voorlopig NIET. Aan eenzelfde tafel zitten mag enkel met je 5 vaste contacten!

Aanvullend voor Schampavieweekends.
Jeugdherbergen ed. mogen georganiseerde groepen tot 50 personen ontvangen. In dat geval gelden de regels van 5 vaste contacten niet.
Protocol Vlaamse Jeugdherbergen
Info Waalse jeugdherbergen

Je gaat niet mee op weekend als je je ziek voelt / koorts hebt.

'Groepsbubbel'-principe: planning, kamers, maaltijden worden zo georganiseerd dat er geen nauw contact is met andere groepen / families / individuele gasten.

Bij aankomst en voor maaltijden: wacht op en luister naar de instructies van jeugdherbergpersoneel.

Mondmasker verplicht in de gemeenschappelijke ruimten, gangen, restaurant, ... behalve wanneer je aan tafel zit.
Schuif je aan voor een buffet? Zet je je recht om nog een koffie te halen? Mondmasker aan!

Handen wassen en ontsmetten voor en na avondmaal en ontbijt.

Binnen de Schampaviegroep maken we kleinere bubbels: zet je aan de ontbijttafel bij dezelfde mensen als waarmee je het avondmaal nam, met wie je de kamer deelt...

Buiten België gelden andere regels.