Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

18 dagen van 15 juni tot en met 2 juli 2020 (*)

Wandelreis Kirgizië

2 trekkings van 5 dagen met dagrugzak en tussendoor sightseeing

4 à 8 uren stappen per dag (=incl. stops) en tussendoor sightseeing

(*) Afhankellijk van de prijzen van de vliegtickets kan de vertrekdatum licht wijzigen.

Kirgizië of Kirgistan ligt in Centraal-Azië en heeft als buurlanden Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan. Het is een van de meest toegankelijke landen van de voormalige Sovjetrepubliek. De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken dat het een prachtige bestemming is voor avonturiers.

90% van het land ligt hoger dan 1.500 m, en zelfs de helft van het land, dat een totale oppervlakte van 200.000 km² heeft, ligt boven 3.000 m. De verschillende bergpassen bieden schitterende uitzichten over de vele sneeuwtoppen en de glooiende grasvlakten waar nomaden met kuddes paarden en schapen rondtrekken.

Kirgizië heeft een berg- en landklimaat met forse verschillen tussen de laag- en hooggelegen gebieden. In de valleien kan het in de zomer erg warm worden en in de winter steenkoud. Tijdens de zomer heerst er in de berggebieden een zeer aangename dagtemperatuur. Maar ´s nachts gaat zelfs in de zomer de temperatuur mogelijks tot onder nul! Over het algemeen valt er weinig regen en in juni/juli schijnt de zon gemiddeld 11 uren per dag.

Voor deze reis werken we samen met de plaatselijke organisatie CBT (Community Based Tourism) Kyrgyzstan. Zij werken met de lokale bevolking voor transport, overnachting, gidsen … Hierdoor beleven we Kyrgyzstan optimaal omdat we, waar mogelijk, slapen in yurts en guesthouses, maaltijden bij de mensen thuis of in cafés.

Programma