Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 23 mei - vrijdag 29 mei 2020

Pittige rugzak trektocht

GR5 Vallei van de Doubs (Frankrijk)

GR5 is één van de meest populaire lange afstands wandelingen in Europa, die zicht uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2150km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Zo'n een etappe wordt ingedeeld in stapdagen tussen 20 en 25km in functie van de logeermogelijkheden en het terrein. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

Schampavie vorig jaar in actie in de Vogezen


De Vogezen liggen nu definitief achter ons en de Alpen komen steeds dichterbij. Het bosrijke Jura gebergte zal ons tot daar brengen. Dit wordt dan ook ons terrein van de volgende trajecten. Deze overgangsetappe van de Vogezen naar de Jura volgt grotendeels de Frans/Zwitserse grens die gevormd wordt door de vallei van de Doubs. We mogen ons echter niet mispakken aan het woord "vallei" want om en rond de soms "gorge" achtige Doubs mogen we pittige klimmetjes afgewisseld met stevige afdalingen verwachten. Er wordt gesproken over een vallei met een sterk karakter.

We starten in het dorpje Morvillars en parkeren er onze auto's in de buurt van het station. De laatste overnachting is in Villers-Le-Lac. We sporen terug naar onze vertrekplaats van uit het vlakbij gelegen treinstation van Morteau.

Gezien de (reguliere) kampeermogelijkheden langs dit traject zeer beperkt zijn, overnachten we in een gîte d'étape of een eenvoudig hotelletje. Bevoorrading in functie wat zich aandient.