Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Vrijdag 1 - maandag 4 mei 2020
(maandag vakantie nemen)

Pittige fiets4daagse, deels met bagage
75 tot 90 km/dag

Larochette: Ardense uitlopers, Müllerthal en Naturpark Südeifel

In Luxemburg is het aangenaam fietsen, over kleine verharde weggetjes en vlot befietsbare boswegen. Afwisseling troef: Belgisch Lotharingen, de Eisleck of de Luxemburgse uitlopers van de Ardennen, het Müllerthal of klein Zwitserland en het Naturpark Südeifel. Boscomplexen, indrukwekkende valleien en weidse landschappen wisselen elkaar af. Vrijdag en maandag gaat de bagage mee op de fiets, voor Aarlen-Larochette en omgekeerd.

Vrijdag - 80 km - Eisleck: vanuit Aarlen fietsen we Noordwaarts langs de Belgisch-Luxemburgse grens, met uitzicht over het glooiende Belgisch Lotharingen. Maar al snel botsen we op valleien zoals van de Wark, diep ingesneden in de uitlopers van de Ardennen. De indrukwekkende valleien wisselen af met vergezichten op het plateau en frisgroene boscomplexen.

Zaterdag en zondag - 80 tot 90 km - Müllerthal en Naturpark Südeifel: de jeugdherberg is onze uitvalsbasis om het Müllerthal en de Südeifel te verkennen. De regio is gekend voor zijn kalkstenen rotsformaties langs de Süre/Sauer en zijn zijriviertjes. Om ze een blik naderbij waardig te gunnen verlaten we het asfalt al eens. Verwacht een dagje op en neer.

Maandag - 75 km - Gutland: we ontbijten vroeg en trekken westwaarts door het Gutland, in essentie een zandstenen plateau. Het landschap is een stuk toegankelijker. Een flink deel van de dag volgen we de rivier de Attert van nabij of verder af. Hij ontspringt in België ten Noorden van Aarlen en mondt in Colmar-Berg in de Alzette uit. Enkele oude spoorbeddingen helpen ons vlot vooruit. Na een laatste klimmetje van enkele tientallen meters, bereiken we de Belgische grens. Nog een kleine vijf kilometer naar het station van Aarlen. Vandaag zouden we flink moeten kunnen opschieten om op tijd thuis te zijn.

Larochette
In mei 2011 fietste Schampavie van Libramont naar Larochette.