Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

7-8 maart 2020

Wandelweekend met dagrugzak
21 + 21km matig heuvelachtig

La vallée des Eaux Vives

De Streek " la vallée des Eaux Vives" bevindt zich ten zuiden van Philippeville. Het licht golvende landschap wordt doorstroomd door de heldere wateren van de Eau Blanche, de Eau Noire en de kronkelende Viroin. In het noorden krijgen wij een afwisseling van bossen, venen en weiden , terwijl in het zuiden de dichte Ardense bossen primeren. In de streek komen ook merkwaardige rotsformaties voor waar deze van Fondry des Chiens de meest spectaculaire is.

Zaterdag wandelen wij vanaf Vierves langs de vallei van de Viroin naar Treignes en verder via de bois de Matignolles naar Mazée. Wij steken even de grens over naar Molhain in Frankrijk waar de Viroin zich in de Maas werpt. Eens over de de Viroin wandelen wij door de bossen terug naar naar Vierves.

Zondag verkennen wij het gebied rond het pittoreske Nismes met zijn "Roche à L'homme" vanwaar men de samenvloeiing ziet van de Eau Blanche en de Eau Noire . Wij wandelen in de "Tienne au Pauquis" en natuurlijk verkennen wij de "Fondry des Chiens" .

Viroinval