Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Van donderdag 23 januari tot woensdag 12 februari 2020 (21 dagen)

Kaapverdiƫ

Semi rugzaktrektocht Kaapverdië (5 a 6 stapuren per dag)

De eilanden Sao Vincente (3 dagen) Sao Antao (16 dagen) en 2 reisdagen. (5 a 6 stapuren per dag)

Er zijn 12 plaatsen voorzien

De Kaapverdische eilanden liggen ongeveer 500 km buiten de kust van Afrika, ter hoogte van Senegal. In de maand januari en februari heerst er een aangename temperatuur van 25 graden en het is een droog klimaat. Eind januari, begin februari schijnt de zon er van 's morgens 7 uur tot 's avonds 18:30. Van de eilandgroep is vooral het eiland Sao Antao het wandeleiland bij uitstek. Er is nog geen massatoerisme

Het eiland bstaat uit woeste vulkaanlandschappen, steile groene dalen en prachtige kliffenkusten. Wat zeker op het programma staat is de wandeling langs de noordkust en de vallei van de Paul. We bezoeken ook de westkust met zijn twee dorpjes Monte Trigo (400 inwoners en enkel te voet bereikbaar en het dorpje Tarrafal de Monte Trigo (1000 inwoners en bereikbaar na een rit van bijna 3 uur over een stoffige piste. Ook het centrale gedeelte met de woeste Ribeira das Patas komt aan de beurt.

Daar boven op krijg je natuurlijk de afrikaanse sfeer, suikerrietplantages, de vriendelijke bevolking en het lekker eten.

Afsluiten doen we op het eiland Sao Vicente in de hoofdstad Mindelo. Dit is een bruisend gezellig stadje waar je zeker zal kunnen genieten van de sfeer, de muziek en de grogue (plaatselijke rum).