Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 19 - zondag 26 januari 2020

6 dagen sneeuwstappen in de Vercors (F)

10 tot 15 km per dag - hoogteverschillen tot 700 meter

We kennen het Parc Naturel Régional de Vercors vooral van mooie landschappen en wandeltochten in de zomer. Het bevindt zich op de grens van de departementen Drôme en Isère. Deze natuurlijke kalkcitadel strekt zich uit over ruim 200.000 ha, en heeft als hoogste punt Grand Veymont, op een hoogte van 2 341meter. Dit park is in 1970 gecreëerd, en bestaat uit 8 natuurgebieden. Het Park van de Vercors zit vol natuurlijke schatten, en onderscheidt zich door de afwisselende landschappen; stuk voor stuk groots en ongerept. Hoge kalkrotsen, diepe bergspleten, kloven en grotten, hoogvlakten, groene valleien, alpenweiden en bossen weerspiegelen een bijzonder erfgoed.

Ook in de winter is het er prachtig met de ongerepte sneeuwlandschappen! Met sneeuwraketten verkennen we de prachtige winterwereld met besneeuwde bergtoppen, glooiende alpenweiden en uitgestrekte bossen. Het is omwille van zijn hoogte tussen 1.000 en 1.750 meter een gedroomd gebied voor het maken van mooie tochten. Dat is pas genieten!

Programma
Gids Kan op elk moment gewijzigd worden omwille van veiligheidsredenen of weersomstandigheden.

Het is niet aan te raden om in de bergen sneeuwrakettentochten te doen zonder plaatselijke gids, vooral omdat we doorgaans op niet gebaande trajecten stappen. Daarom werken we samen met een goede en aangename gids die alles ter plaatse voor ons organiseert.

Vercors 2018 Vercors 2018 Vercors 2018 Vercors 2018
Foto's van de Vercors - voorjaar 2018