Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 22 December 2019

Dagwandeling +/- 21 km - (Licht) glooiend

Luswandeling Oud-Heverlee / Vossem / Oud-Heverlee

In de regio Zuid-Dijleland is het zalig wandelen, op dit deel van de Dijle kan je met de kayak of kano richting Leuven. We starten aan het station van Oud-Heverlee en gaan onmiddellijk op zoek naar deze legendarische rivier.
In Korbeek-Dijle duiken we de eerste holle weg in en genieten wat verder op van de glooiende lappendekenvelden met weidse vergezichten.
In Leefdaal volgen we het riviertje de Voer tot in Vossem. Hier gaan we op zoek naar een picknick plaats. Met een beetje geluk vinden we een plaatsje in het legendarische café de Congo waar de tijd en vooral de prijslijst is blijven stilstaan.
De landbouw speelt in deze regio nog altijd een grote rol, getuige daarvan zijn de oude, nog aktieve hoeves langs onze route. Velden en bosjes wisselen mekaar af In de verte zien we de dorpskern van Neerijse en lopen voorbij het kasteel van Neerijse, ook wel het kasteel d' Overschie genoemd.
We stappen langs het riviertje de Ijse dat we oversteken net voor de Dijle monding. Zo komen we bij de Langerodevijver die deel uitmaakt van het natuurgebied De Doode Bemde.
In dit waterrijk gebied met grachten, rietvelden en hooilanden vinden we sporen van bevers. We komen nog langs de vogelspothut om daarna terug te keren naar ons vertrekpunt.