Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Van vrijdag 18 oktober tot maandag 28 oktober 2019

Causses du Quercy Parc Naturel Régional

Semi rugzaktrektocht tussen Cahors aan de Lot en Souillac aan de Dordogne. (Ongeveer 22km per dag)

Er zijn 16 plaatsen voorzien

De Causses de Quercy vormen een heuvelende hoogvlakte tussen de Dordogne en de Lot. Deze hoogvlakte wordt begrensd door de diepe vallei van de Dordogne in het noorden en in het zuiden vind je de al even diepe vallei van de Lot. Dwars door dit natuurgebied lopen de valleien van de Vers en de Célé. Bezaaid door dit gebied liggen de enkele mooie stadjes, authentieke dorpjes, kastelen en grotten. De diepe kloven van de rivieren vormen een mooi contrast met het heuvelende landschap boven op de Causses.

Met de trein vanuit Brussel gaat het via Parijs naar Cahors. Dit wordt het startpunt van onze tocht. De eerste dagen van onze tocht is de Lot onze leidraad. Deze brengt ons van Cahors naar Saint-Cirq-Lapopie. Vanaf hier kiezen we resoluut de richting Noord en volgen we de vallei van de Célé. Onze tocht brengt ons door de charmante dorpjes Cabrerets, Marcilhac-sur-Célé, Saint-Sulpice en Espagnac-Sainte-Eulalie. Vanuit Espagnac laten we ons naar de vallei van de l'-Aldou voeren om deze vervolgens te volgen tot in het bekende Rocamdour. Dan rest er ons nog 1 stapdag vanuit Rocamadour naar Souillac aan de Dordogne. Vanuit Souillac gaat het terug huiswaarts naar België.

St-Cirq-Lopopie
Vorig jaar vertrok een Schampaviefietstrektocht vanuit Cahors langs o.a. St-Cirq-Lopopie. Toch iets meer geschikt om te wandelen

St-Martin-Labouval
St-Martin-Labouval aan de Lot - diezelfde fietstrektocht.