Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 20 tot zondag 22 september 2019

Natuur en Cultuur aan Zee
2 x 20 km wandelen + 32 km muurschilderfietsen

Lissewege - Crystal Ship Oostende - Bredene - Blankenberge

Lissewege is één van de mooiste dorpen van Vlaanderen. In dit witte polderdorpje is de tijd blijven stilstaan en lijkt alles nog zoals het hoort! Vanuit de pittoreske dorpskom wandelen we langs rustige wegen naar de historische site van Ter Doest, een voormalige Cisterciënzenabdij met een imposante gotische schuur. Langs het Boudewijnkanaal bereiken we Zwankendamme en tussen Zeebrugge en Blankenberge stappen we door 2 mooie en weinig gekende natuurgebieden.

In Oostende loopt intussen de 4e editie van 'The Crystal Ship', het grootste Europese gebeuren rond kunst in de openbare ruimte. Méér dan 50 indrukwekkende muurschilderingen en ruim 200 verrassende kleine tekeningen sieren het Oostendse straatbeeld. The Crystal Ship is een rijke ontdekkingstocht door een stad met een eigen karakter, waar schoonheid en verval elkaar omhelzen.

Vrijdag: (je hebt toch een dag verlof genomen?)
stappen we vanuit Lissewege via Ter Doest, Zwankendamme en Zeebrugge, richting Blankenberge, waar we de kusttram nemen naar Oostende.
(dagafstand 18 à 20 km)

Zaterdag:
fietsen we op een rustig tempo langs een uitgekiend parcours doorheen de stad langs de bijzonderste muurschilderingen en tekeningen.
(dagafstand ongeveer 32 km)
(Bij slecht weer stappen we een aangepast parcours van ongeveer 12 km door de Stad)

Zondag:
stappen we eerst door een uitgestrekt duinengebied in Bredene, en nadien trekken we door de duinbossen van Vosseslag richting Blankenberge.
(dagafstand ong. 20 km)

Verblijf
Jeugdherberg 'De Ploate', Langestraat 72 te Oostende.
Moderne infrastructuur, gelegen in de binnenstad. Kamers van 4 personen met douche.
Lakens aanwezig. Warm avondmaal.