Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 14 september - zaterdag 21 september 2019

Pittige rugzak trektocht

Vervolg GR5 Vogezen (Frankrijk)

GR5 is één van de meest populaire lange afstands wandelingen in Europa, die zicht uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2150km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Zo'n etappe wordt ingedeeld in stapdagen tussen 20 en 25km in functie van de logeermogelijkheden en het terrein. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

Schampavie vorig jaar in actie in de Vogezen


Na het mooie avontuur van vorig jaar starten we dit jaar in het dorpje Metzeral, om te eindigen in Morvillars, in de buurt van de Zwitserse grens. Hier nemen we de trein om terug te sporen naar onze vertrekplaats.

We volgen een deel van de Route Des Crêtes en passeren langs de verschillende Kopfen en Ballons. Op dag 2 staat de Grand Ballon op het programma, met zijn 1424m, het hoogste punt van de Vogezen. In het stadje Thann steken we de Thur over en wandelen verder richting Westen om nadien terug af te buigen naar het Zuiden. In Belfort laten we de Vogezen definitief achter ons en komt het einde van dit traject in zicht.

Gezien de (reguliere) campeermogelijkheden langs dit traject zeer beperkt zijn, overnachten we in een gîte d'étape of een eenvoudig hotelletje. Bevoorrading in functie wat zich aandient.