Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Donderdag 8 (of vrijdag 9) - maandag 19 augustus 2019

Trollheimen en Sunndalsfjella

Midden-Noorwegen

(Semi-)trektocht
Trollheimen wordt vaak beschouwd als de meest gevarieerde van alle bergketens in Noorwegen. Spitse bergtoppen naast afgeronde. Brede valleien en gletsjers. Een enorm aantal meertjes. Trollheimen heeft een diverse alpenflora als gevolg van een voedselrijke bodem en het gevarieerde klimaat. Sinds het begin van deze eeuw zijn er ongewoon lange en warme zomers.
Vele hutten in dit gebied zijn nog gebouwd in het begin van de 20ste eeuw of vroeger. Ze doen terugdenken aan die goede oude tijd en stralen alle warme gezelligheid uit.
Het karakteristieke Innerdalen wordt wel eens de mooiste vallei van Noorwegen genoemd. Daarom blijven we er meerdere dagen. Een kans om de zware bagage af te leggen.
Sunndalen, een wijd en diep dal dat uitloopt in een fjord, scheidt dit gebied van de bergketen Sunndalsfjella, het noordelijk deel van het natuurgebied Dovrefjell. Het is daar waar onze tocht begint...

Reis

Slapen en eten

Gammelsetra
Gammelsetra bij avondschemering

Wandeltochten

Fagerlidalsvatna
Fagerlidalsvatna

Fuglsoysetra
Fuglsøysetra

Kandidaten
sturen een berichtje naar jvdplancken@gmail.com. Zij krijgen dan meer informatie.
Maximum 12 deelnemers.

Schampavietochten van meer dan 5 dagen zijn voorbehouden aan leden die ook in de loop van 't jaar deelnemen aan activiteiten.