Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Donderdag 16 mei 2019

Dagwandeling 20 km (gemakkelijk aan te passen naar boven of onder) - zacht golvend

Rond Averbode

Wanneer we het woord Averbode horen, denken sommigen aan de abdij van de Norbertijnen, anderen aan de 'Lekdreef'. Ik zelf denk aan het dorpscafé in Testelt, gelegen t.o.v. het station en van waar ik af en toe stop om wat te wandelen. ( enkele km. van Averbode verwijderd).

We vertrekken dan ook van uit Testelt om kwart voor10 (café open om 9 uur), gaan naar Averbode, eventjes piepen in de monumentale abdijkerk en trekken dan verder in het gebied van de Merode, op de grens van Limburg ( het mooiste stuk), Antwerpen en Brabant.

Als het prachtig weer is, staan er in de 'Lekdreef' enkele ijskarretjes. Vandaar de naam. Denk nu niet dat het een drukke wandeling is. Heel, heel rustig.

Veel bos, open vlakten met heide. Natuurpunt en Natuur en Bos hebben zich met succes kunnen uitleven. Ik probeer 's middags (voor wie wil) te stoppen aan de kantine van de vissers, gerund door altijd vriendelijke vrijwilligers. Met een boog gaan we rond de abdij , die echt nooit ver af is en komen terug in Testelt.

Om geen bus te moeten nemen, zijn de laatste 2 km. niet de mooiste( wel heel rustige weg) Maar wachten op een bus is nog erger.

Averbode bos en heid
Met Driekoningen 2018 stapte Schampavie door Averbode bos en hei.