Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Donderdag 25 april 2019

Dagwandeling 20 km, glooiend

Wavre - Sint-Joris-Weert

Dyle en Dijle

Een taalgrens-verkenning.

We laten de stad achter ons en klimmen direct naar de Waverse boerenbuiten. Reusachtige hoeven in een glooiend landschap. In een wijde boog naar Basse-Wavre om het verschil tussen dalen en klimmen scherp te stellen
Le Bois de Laurensart is grillig ingesneden maar wij blijven aan de kant ervan, want het bos zelf is volledig privé, maar het uitzicht is prachtig!
Grote verrassing als we ineens Nederlandstalige bordjes zien! We zijn in Tomme, een gehucht van Ottenburg. Daar zakken we langs een holle weg het Rondebos in. Het Wolfsbos omsluit een lang uitgestrekt grasveld.
Bij het oversteken van de Dijle ervaren we opnieuw een cultuurschok.
In het café van Florival is het doodnormaal dat een binnenkomer iedereen begint te kussen (tenzij je je afwijzend wegdraait).
Je neemt het niet voor mogelijk, maar hier is een treinhalte! We klimmen door een holle weg in het bos naar Les Sept Bonniers, een gehucht van Grez-Doiceau. Op Les Malaises zie je 360° in het rond. Daar zakken we af naar Nethen. We doen daar de muur en komen zo in Le Bois de Meerdael.
Het Herculessalon in het Meerdaalbos is al Vlaams. Zo ook Sint-Joris-Weert, een deelgemeente van Oud-Heverlee. In de rapte nog iets drinken? Waver Waver
Waver