Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 20 april tot zondag 21 april 2019 (Paasweekend)

Gezinnen en Rustige Stappers

Wandelweekend Hasselt en Bokrijk

Rondwandelingen van 10 tot 11 km en bezoek aan het Openluchtmuseum van Bokrijk (incl. expo 'de wereld van Bruegel') met paaseierenworp

zaterdag 20 april - 10.30 uur
Natuurgebied Platwijers - Wijvenheide
Wijvenheide

Vandaag stappen we in het Natuurpunt natuurgebied Platwijers- Wijvenheide. Onze route loopt langs de mooiste vijvers. We wandelen tot aan een uitkijktoren, lopen langs elzenbroekbossen en moerassen en doen een kijkwand en twee natuurkijkhutten aan.
We steken twee keer de Oude Roosterbeek en de Roosterbeek over. Die beken voeden van de vijvers. Aan de vogelkijkhut Groot Wijven nemen we even het fietspad en komen zo bij het deelgebied Rode Vijvers,
de uitgelezen plek voor boomkikkerobservaties en wilde bijen. Daarna keren we terug naar de vogelkijkhut om de wandelroute verder te zetten. Na de wandeling rijden we naar de jeugdherberg van Hasselt.

Startpunt 1: Zwanestraat 105, Zonhoven tegenover Camping Heidestrand

's Avonds is er een Paashaasverhaal voor de kinderen.

Verblijf:
We overnachten o.b.v. halfpension in de moderne jeugdherberg Hostel H van Hasselt. We logeren er in 5*4-persoonskamers en 2*6-persoonskamers.
Elke kamer beschikt over een eigen badkamer (douche, lavabo, wc). Er is een ontspanningsruimte met gezelschapsspelen.
Er is ook gratis wifi in de kamers en gemeenschappelijke ruimten.

Contactgegevens: Hostel H
Spoorwegstraat 80
3500 Hasselt

zondag 21 april
Vandaag bezoeken we het openluchtmuseum van Bokrijk. Hier kunnen we het paasfeest beleven zoals dat anno 1913 gebeurde. De Bokrijkacteurs nemen je mee naar het verleden en de paasklokken trakteren op eitjes tijdens de grote paaseierenraap.
Niet alleen tijdens de paaseierenraap kunnen de kinderen eitjes verzamelen, ze kunnen de hele dag lang zoeken naar eitjes die verstopt zijn in de museumdelen Kempen en Haspengouw. We verkennen de verschillende delen van het openluchtmuseum
en bezoeken de expo 'de wereld van Bruegel'. Daarna gaan we ook even buiten het domein om 'door het water' te lopen. We wandelen door een vijver zonder nat te worden.

Bokrijk paaseierenraap