Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

2 - 3 maart 2019

Wandelweekend met dagrugzak
21 + 19 km - matig tot sterk heuvelachtig

Warche en Amblève - Malmedy

Malmedy , gelegen ten zuiden van de hoge Venen is een ideaal uitgangspunt om verschillende mooie wandelingen te maken langs de beekjes die van het Hoge Venen plateau stromen of om de valleien van de Warche of de Amblève te verkennen. Mogelijk met wat sneeuw zien de landschappen er nog iets specialer uit.

Malmedy

Zaterdag - 21 km
We starten aan de JH van Bévercé en vervoegen al klimmend het mooie valleitje van Trô-Maret dat ons naar het open plateau van Xhoffraix leidt. Via de Ruisseau de Pouhon dalen wij af naar de vallei van de Warche waar wij al vlug door de bomen het kasteel van Reinhardstein zien prijken en wat verder over de stuw van Robertville stappen. Via bospaden op de hoogten volgen wij de vallei van de Warche tot aan de JH in Bévercé. Auberge de jeunesse "Haute Fagne" Malmedy (tel 0 80 338386)
Zondag - 19 km
Wij rijden eerst tot aan de buitenwijken van Malmedy. Vanaf de parking wandelen wij langs de oevers van de Warche voorbij de "rocher de Falize" en verder stroomafwaarts tot aan de monding van de Warche in de Amblève . Vanaf nu volgen wij de GR langs de vallei van de Amblève . Eerst voorbij de "rocher de Warche" en verder tot in het centrum van Stavelot . Wij verlaten Stavelot en vervoegen via de bois de Challes en Wavreumont opnieuw de vallei van de Warche. Deze volgen wij dan stroomopwaarts tot aan onze parkeerplaats in Malmedy.