Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 17 - dinsdag 20 november 2018
(maandag + dinsdag verlof nemen!)

rugzakwandel4daagse (1 dag met dagrugzak)
17 + 23 + 25 + 21 km - heuvelachtig

Lahntal (en een beetje Rijn) (Duitsland)

Lahntal

De Lahnvallei is een fraaie zijrivier van de Rijn, die daarin uitmondt net ten zuiden van Koblenz. Het gedeelte tussen Diez en de monding is het diepst ingesneden: de rivier stroomt 60 tot 110m boven zeeniveu, de hellingen rondom gaan al snel naar 300 tot 380m hoogte, dus af en toe een stevige klim of afdaling. De hellingen zijn meestal bebost, wat rotsen tussenin, deels ook wijngaarden. De plateau's vormen een prima afwisseling van velden en bos. Natuurlijk ontbreken de kastelen en burchtruïnes niet: 4 volle dagen wandelen tussen fraaie herfstkleuren!

Met een vlotte ICE-verbinding kunnen we om 12:05u op stap gaan 300km ten ZO van Brussel (we picknicken op de trein).
Tussenin heb je in het station van Keulen een half uur de tijd: daar zijn standjes genoeg voor een koffie of thee en/of lekkers.

We starten zaterdag in Braubach aan de Rijn, klimmen naar de Fladenberg en bij Lahnstein-auf-der-Höhe hebben we de eerste panorama's over de Lahnvallei. Enkele bergen en bossen later, dalen we af naar Bad Ems. De JH ligt wat op de hoogte, een kleine km ten NO van het centrum.

Zondag een rondwandeling met dagrugzak tussen Bad Ems en Nassau, de helft langs de noordkant van de vallei, de andere helft op de flanken en heuveltoppen aan de zuidkant. Panorama's en wildromantische landschappen bij de vleet.

Maandag een korte verplaatsing met de trein Bad Ems 09:33 - Nassau 09:47. We stappen ten noorden van de Lahn langs o.a. Weinahr, Dörnberg, Langenscheid. Als we Diez naderen wordt de vallei breder.

Dinsdag stappen we ten zuiden van de Lahn, soms vlakbij de rivier of op de beboste flanken, soms hogerop met bijhorende fraaie panorama's., zoals de Vierseenblick. In Obernhof nemen we de trein huiswaarts.
Ook bij de terugreis een half uur tijd in het station van Keulen voor een hapje/drankje.

Verblijf
2 nachten in Lahntal-Jugendherberge Bad Ems.
De 3e nacht in de Grafenschloss-jugendherberge Diez. Ja hoor, een echt kasteel maar met alle moderne faciliteiten van Familien und Jugendgästehaus in het hart van dit stadje.