Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

woensdag 31 okt - zondag 4 nov 2018

Wandelvijfdaagse - heuvelachtig (12, 18, 20, 17 en 5 km)

Pfälzerwald / Weinstrasse

Het Pfälzerwald is het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland met hoogtes tot ca 700 m. Het zuiden van het natuurpark is gekenmerkt door speciale rotsformaties en rotszuilen in rode graniet die de moeite waard zijn om ze wandelend te ontdekken. De vele indrukwekkende kastelen doen verder terug denken aan het belang van de streek in de Middeleeuwen. In het oosten wordt het natuurpark Pfälzerwald begrensd door de "Weinstrasse" één van de beste wijngebieden van Duitsland. In de herfst kleuren de wijngaarden van geel, via oranje naar rood , wat op zich al de moeite is om er door te wandelen.

Programma

's Morgens en 's avonds verplaatsen we ons per autocar. Alle tochten zijn met dagrugzak. Wijzigingen aan het programma zijn nog mogelijk.

Woensdag 31 oktober: wandeling in Rodalben:
Met de autocar van De Pinte via Groot Bijgaarden (opstapplaats) naar Pirmasens en verder naar Rodalben.
Namiddag: "Felsen"- wandeling (12 km):waarbij wij voorbij de rode "Bruderfelsen", de "alter Bierkeller" en de "Bärenfelsen" wandelen. Na de wandeling rijden wij met de autocar naar de JH in Dahn (onze overnachtingsplaats voor 2 nachten).

Donderdag 1 nov: wandeling in de omgeving van Dahn (18 km):
Rondwandeling "Dahner Felsenpfad" vanaf de JH in Dahn . Deze wandeling wordt beschouwd als één van de mooiste van het Pfälzerwald. Op deze wandeling komen wij ca 15 spektaculaire rotsformaties tegen.

Vrijdag 2 nov: wandeling vanaf Dahn tot in Erlenbach (20 km):
Na het uitchecken in de JH start de wandeling aan de jeugdherberg. Wij komen voorbij de Hochstein, Burg Alt-Dahn en Hochfels. Op de Eichelberg hebben wij een mooi panorama op Busenberg en omgeving. Wat verder bereiken wij de burgruïne Drachenfels met haar indrukwekkende rotstoren en gangen die in de rots uitgehouwen zijn. Wij stappen op de bus in Erlenbach en rijden naar de JH van Bad Bergzabern (2 overnachtingen)

Zaterdag 3 nov: wandeling Trifelland (Annweiler).
Wij rijden naar het wijndorp Birkweiler waar wij een luswandeling aanvatten. Eerst door de wijngaarden en nadien door de bossen bergop naar de Hohenberg vanwaar wij een mooi zicht hebben op burg Trifels . Wij dalen af naar de Ahlmühle en stijgen dan weer naar de burcht Scharfenberg. Via de vallei van de Birnbach dalen wij af naar Leinsweiler van waar wij de Weinstrasse wandelweg door de bontgekleurde wijngaarden volgen tot aan ons vertrekpunt . We rijden terug naar de JH in Bad Berzabern.

Zondag 4 nov: Neustadt a/d Weinstrasse :
De bus brengt ons tot aan het hoog gelegen Hambacher Schloss. Vandaar volgen wij een wandelweg die ons naar Neustadt leidt. Vrij bezoek aan het pittoreske Neustadt a/d Weinstrasse. Na het middagmaal (ca 12h30) vertrekken wij terug naar unsere Heimat. Terugreis via Groot Bijgaarden (+/- 19.00 uur) naar De Pinte (+/- 20.00 uur).