Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Maandag 15 oktober - vrijdag 26 oktober 2018

Baskenland (ES,FR)

Navarra, Le Pays Béarnais

Tochten met dagrugzak
De Baskische Bergketen ligt tussen de hoge Pyreneeën en de Cantabrische Bergen.
Béarn is een voormalige Franse provincie en vormt nu met Frans Baskenland het departement Pyrenées-Atlantiques. De omgeving van Lescun ligt in Béarn. Voor de rest verblijven en wandelen we meestal in Spaans Baskenland in de provincie Navarra.

In Frans Baskenland kunnen we nog pottoks ontmoeten, zeldzaam geworden wilde pony's. Verder lopen we langs kleine wilde koeien, tussen schapen en onder rondcirkelende gieren.

Selva de Irati is het op één na grootste en best bewaarde beukenbos van Europa. We lopen er vaak over de blote bergruggen, boven het rood-, goud-en geelkleurige gebladerte.

In de Valle de Salazar duiken overal mooie kleine dorpen op, zoals Jaurrieta, Ezcároz en vooral Ochagavía, voor velen de mooiste pueblo van Alt Navarra.
Kort vóór de uitmonding in de Aragon stroomt de Salazar door de ravijn Foz de Arbayún. Hoog boven de Aragon ligt het klooster Leyre.

Het keteldal van Lescun is de chouchou van de natuurfotografen. Het is uitgesleten door gletsjers en omgeven door kalkrotsen met veelbetekenende namen (aiguilles, orgues, ...). Ze worden wel eens de Dolomieten van de Pyreneeën genoemd.

Reis
Met de trein naar Bayonne en terug uit Pau.
Lokale verplaatsingen met taxi(bus).

Slapen en eten
In een Spaanse albergue (Zugarramurdi), 2 hotels (Itxassou en Ezcároz), een hostal (Jaurrieta) en een gîte de groupe (Lescun).

Wandeltochten

Kandidaten
sturen een berichtje naar jvdplancken@gmail.com. Zij krijgen dan meer informatie.
Maximum 16 deelnemers.

Pikatua
Monte Orhi, Selva de Irati

Selva de Irati
Selva de Irati

Ochagavía
Ochagavía

Lescun
Lescun

Pottok
Pottok

Baskenland

Schampavietochten van meer dan 5 dagen zijn voorbehouden aan leden die ook in de loop van 't jaar deelnemen aan activiteiten.