Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 6 oktober - maandag 8 oktober 2018
Rugzakwandel3daagse

Optie: zaterdag 6 oktober - zondag 7 oktober 2018
Rugzakwandelweekeinde (*)

Gemiddeld tempo met kuitenbijters

Land van de Franchimontezen en Amblève-vallei

Zaterdag 6 oktober 2018 : ( ∼24 km, ∼745m ↗ en ∼550m ↘)
Na aankomst van de trein te Trooz klimmen wij ∼200m ↑ uit de Vesder-vallei naar het zuidelijk gelegen Ardennenplateau met een gemiddelde hoogte van ongeveer 300 m boven de zeespiegel. Te Louveigné, na ongeveer 11 km stappen, houden wij halt aan een supermarktje om het nodige in te kopen voor onze maaltijden. Vervolgens gaat het doorheen Le vallon des Chantoirs en verder golvend westwaarts en zuidwaarts doorheen de valleitjes van de riviertjes Wayot en Targnon tot de CBTJ Gîte te La Reid. Hier verblijven wij twee nachten. Wij bereiden er zelf onze maaltijden.

Zondag 7 oktober 2018 : ( ∼24 km, ∼650m ↗ en ∼650m ↘)
Na ons onbijt, met verse broodjes van de warme bakker te La Reid, trekken wij met onze 'dagrugzak' naar het oosten. Onderweg doorkruisen wij het valleitje van l'Eau Rouge. Aan de westelijke rand van aglomeratie van Spa kopen wij aanvullend aan voor het volgende avondmaal en ontbijt. Vervolgens is het, met 'vol geladen dagrugzakken', ∼100m ↑ klimmen uit de Wayai-vallei tot in het noordelijk gelegen Bois de Staneux waar wij het valleitje van de Chawion dwarsen. Via de Hoëgne-vallei wandelen wij naar le Château de Franchimont. (*) Vanaf de samenvloeiing van de Hoëgne en de Wayai gaat het terug zuidwaarts en langzaam klimmend tot de CBTJ Gîte te La Reid.
(*) Voor de Rugzakwandelweekeinde optie spoort u, na 18 km wandelen, terug naar huis vanaf de treinhalte te Franchimont.

Maandag 8 oktober 2018 : ( ∼26 km, ∼500m ↗ en ∼660m ↘)
Na het ontbijt en het netjes opruimen, van onze gezellige overnachtingsplaats, trekken wij naar de Charmille du Haut-Marais, dit is, met zij 570 m lengte, de langste Haagbeukenlaan in Europa. Vervolgens dalen wij, via het Ninglinspo-valleitje, met haar talrijke watervalletjes, steil ∼230m ↓↓ tot aan de Amblève. Wat verder zuidwaarts, ter hoogte van le Fonds de Quarreux, volgt in westelijke richting, klimmend uit de Amblève-vallei, een laatste kuitenbijter ∼250m ↑↑. Eens voorbij het indrukwekkende kasteel te Harzé buigen wij af naar het noorden. Om te eindigen dalen wij af naar de Amblève. Wij sporen naar huis vanaf Aywaille.

Kaartje wandel3daagse Trooz- La Reid - Aywaille
Trooz → La Reid (2 overnachtingen) → Aywaille