Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

donderdag 4 - woensdag 10 oktober 2018

Stadstrip en fietsen in en rond Berlijn

Een gezonde mix van cultuur en fietsen

di 25 of wo 26 sept. - t/m do 4 okt. 2018

Voor de liefhebbers voorafgegaan door een fietstocht van Eupen naar Berlijn

Berlijn is één van de hipste steden van dit ogenblik, gemakkelijk te bereiken met de hogesnelheidstrein, of per fiets voor wie naar Berlijn wenst te fietsen (zie verder).
We logeren er pal in het historische centrum Berlin-Mitte van waaruit we een prima uitvalsbasis hebben voor onze stadstrip.
We zorgen voor een goede mix tussen het verkennen van het stadscentrum en een tweetal fietstochten in de omgeving van Berlijn.

We staan stil bij het verleden bij de Muur, lopen door kunstenaarswijken en bezoeken toppers zoals de Alexanderplatz met de bekende 368 m hoge tv-toren, het Rotes Rathaus, het Nicolaiviertel, de dom en de Brandenburger Tor. Verder de prachtboulevard ′Unter den Linden′ en de Reichstag waar het Duits parlement is gevestigd. We sporen naar het concentratiekamp van Sachsenhausen, fietsen door het Grünewald naar Potsdam, met het Park Sanssoucis en het gelijknamige rococo Schloss. Een bezoek aan het Stasi-museum mag evenmin ontbreken. En nog veel meer ..
We plannen eveneens een halve dag ′vrij′ zodat ieder kan doen waar hij zin in heeft.

Fietstocht naar Berlijn
We starten in Eupen, waar we gemakkelijk per trein geraken. Naar keuze kom je de dag van vertrek ′s morgens aan of de dag voordien met overnachting in de gite d′étape van Eupen. We fietsen dan gedurende 9 of 10 dagen naar ons verblijf in Berlijn. De Hanzefietsroute deel 3 (in tegenovergestelde richting) vormt min of meer onze leidraad. Enkele plaatsen onderweg zijn Keulen, Attendorn, Soest, Paderborn, Hameln, Hildesheim, Helmstedt en Brandenburg. We slapen meestal in jeugdherbergen en 2 à 3 keer in eenvoudige hotelletjes.

Vertrek in Eupen op 25 of 26/09 met aankomst in Berlijn op hetzelfde moment als de pure citytrippers (04/10).
Dagafstanden tussen 90 en 100 km per dag.