Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 11 augustus - woensdag 22 augusus 2018

North York Moors

Semi-trektocht

Variante op The Clevelands Way

Het is het meest uitgestrekte heideland van Engeland. In augustus kleurt die heide purper. Een schitterend zicht!
In de bossen verstoppen zich reeën, dassen, uilen en spechten, terwijl allerlei zeevogels, robben, dolfijnen en zelfs walvissen geregelde bezoekers zijn aan de spectaculaire kustlijn.
Dit landschap verbergt vele geheimen uit het verleden, van grafheuvels uit het ijzertijdperk tot de serene ruïnes van middeleeuwse abdijen, tijdloze stenen dorpjes en vissersgehuchtjes, vredige dalen met resten van Victoriaanse ondernemingen.
Door dit landschapsschoon lopen vele wandelpaden, ook enkele langeafstandsroutes waarvan de 176 km lange Cleveland Way de grootste is. Het is het paradepaardje en loopt door het gevarieerd natuurschoon vanuit het marktstadje Helmsley, in het hart van de North York Moors, tot aan de kust bij Filey, iets ten zuiden van Scarborough. Langs watervallen en hoge rotswanden, kliffen, stranden en baaien.
De Cleveland Way is onze leidraad hoewel we die in de andere zin doen en er meerdere keren van afwijken.
Maar we gaan zeker niet voorbij Robin Hood's Bay, de abdij en de stranden van Whitby, het schilderachtige kustdorp Staithess, Lealholm aan de rivier Esk ("the prettiest village in Yorkshire" volgens de Sunday Times), de Cleveland Hills, de Wainstones, de Whitestone Cliff ....
Een treinrit door de mooie Esk-vallei zit er ook in.

Reis
Met de ferry (nachtelijke vaart) vanuit Zeebrugge naar Hull (en terug).

Slapen en eten
In enkele jeugdherbergen en hotels op onze route langs en naast The Clevelands Way. We blijven al eens meerdere nachten slapen in hetzelfde verblijf, zodat we de riemen (van de grote rugzak) kunnen afleggen.

Kandidaten
sturen een berichtje naar jvdplancken@gmail.com. Zij krijgen dan meer informatie.
Maximum 16 deelnemers.

Schampavietochten van meer dan 5 dagen zijn voorbehouden aan leden die ook in de loop van 't jaar deelnemen aan activiteiten.