Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

woensdag 9 - maandag 14 mei 2018

Pittige rugzak kampeer trektocht - Voor detail zie overzicht dagindeling

GR5 Vogezen (Frankrijk)

GR5 is één van de meest populaire lange afstands wandelingen in Europa, die zicht uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2500km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Het avontuur begon na een after work drink met een collega waar vakantieherinneringen werden opgehaald. Ik vertelde o.a. over hoe ik als prille twintiger een deel van het GR5 traject gelopen had. Het bleef niet bij alleen maar mooie herinneringen en al snel werd er concreet afgesproken om terug van start te gaan....

Waar het zal eindigen spreekt voor zich maar wanneer is een andere vraag...

Op basis van een 2 tal trajecten per jaar zijn we al een aardig eindje opgeschoten. Ondertussen leerde ik Schampavie kennen en na overleg met mijn compagnon is deze aankondiging een feit.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Zo'n een etappe wordt ingedeeld in stapdagen tussen 20 en 30km in functie van de logeermogelijkheden en het terrein.

De voorkeur gaat uit naar overnachtingen in een tentje op een camping. Een eenvoudig hotelletje of gîte d'étape kunnen een alternatief zijn. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

Welgekomen op het GR5 traject