Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

24 - 25 februari 2018

Wandelweekend met dagrugzak
21 + 19 km - matig tot sterk heuvelachtig

Hertogenwald - Eupen

Het Hertogenwald gelegen op het hoogste plateau van België wordt gekenmerkt door zijn dichte bossen, zijn vennen en de grote stuwmeren die er in gelegen zijn. Van het plateau stromen menige beekjes waarlangs het mooi wandelen is. Mogelijk met wat sneeuw erbij zien het landschappen er nog feeërieker uit.

Zaterdag - 21 km
We starten dichtbij Membach aan de rand van het woud. Wij wandelen via een valleitje het plateau op en volgen de paadjes die uitkomen aan de boorden van het Gileppe stuwmeer. Deze volgen wij even om er aan het einde van het meer de Gileppe over te steken. Wij dalen af naar Hockay en vervolgen onze tocht door de bossen tot wij aan de andere zijde van het stuwmeer uitkomen. Wij wandelen over de stuwdam met zijn gekende leeuw en dalen vandaar door de bossen weer af naar ons vertrekpunt aan de Chapelle St-Quirin. Met de auto's rijden wij 5 km naar de vernieuwde JH van Eupen. de gîte d'étape van Eupen (tel 0 87 55 31 26)
Zondag - 19 km
Wij rijden 6 km naar de parking aan de stuwdam van Eupen. Onze wandeling volgt eerst de oevers van het stuwmeer om dan de vallei van de Weser en de Steinbach te volgen. Wij wandelen door een stukje van het Hohes Venn en komen aldus in de vallei van Getzbach. Deze volgen wij stroomafwaarts tot wij weer aan het stuwmeer van Eupen aankomen .