Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 28 januari 2018

Dagwandeling +/-25 km vlak

Wespelaar : luswandeling via Kampenhout, Veltem en Tildonk

We starten in westelijke richting en doorkruisen het kasteeldomein van familie de Spoelbergh tot aan de Leuvense vaart die we een eerste keer oversteken ter hoogte van het historische sas van Kampenhout.
Via het Liesbethbos lopen we voorbij de Sint Jozefs hoeve en maken langs Kampenhout de doorsteek tot aan het kasteel van Wilder. Verder op volgen we de oever van de Molenbeek die door het Silsombos meandert en komen uit op het erf van de 17de eeuwse Heersemmolen.
Het Kastanjebos, één van de 3 natuurgebieden beheerd door Natuurpunt Herent, brengt ons bij de N26. Deze steken we recht over zodat het geluid van het drukke verkeer zo snel als mogelijk in het niets verdwijnt...
Nog enkele kilometers stappen door de velden en het dorpsbeeld van Tildonk, dat in belangrijke mate bepaald wordt door het imposante klooster- en scholencomplex van de voormalige zusters ursulinen, komt in zicht. Hier hebben we de mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken in de voormalige kloosterkeuken waarin nu een brasserie gevestigd is.

Leuvense Vaart December 2014 - Jaagpad ter hoogte van het kasteeldomein.