Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

dinsdag 22 augustus - zaterdag 9 september 2017

Dwars door West-Canada

Rondreis met wandelingen

met de Rocky Mountains en Vancouver Island

Reis
Canada is het tweede grootste land van de wereld met een ongeëvenaarde variatie van bergen, meren en gletsjers. In dit dunbevolkte land ontdekken we pure natuur, weidse vlakten, majestueuze bossen, immense gebergtes en steile bergkammen, wilde dieren en imposante rivieren en smaragdgroene meren die zo van een ansichtkaart lijken te komen.
De Rocky Mountains lijken wel een uitvergrote versie van de Alpen.

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Calgary. Met twee gehuurde minivans gaan we op verkenning in het westelijk deel van Canada. We maken er een mooie mix van verplaatsingen met auto's, korte en langere wandelingen naar mooie plekken en een beetje cultuur. Mogelijks ook rafting en walvisspotting. Vanuit Vancouver vliegen we met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Canada viert in 2017 haar 150-jarig bestaan en biedt daarom gedurende dat jaar de toegang tot alle nationale parken gratis aan. Dit is dus leuk meegenomen.

Een greep uit het programma
De Rocky Mountains vormen het hoogtepunt met o.a. Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park, Jasper National Park, Revelstoke National Park, Lake Louise en Jasper Icefield Parkway, de mooiste autoweg ter wereld, met het Columbia Icefield. Enkele van deze parken maken deel uit van het Unesco Werelderfgoed.

Een ander hoogtepunt is Vancouver Island, dat groter is dan België, met de charmante Brits aandoende stad Victoria, de 22 ha grote Butchart Gardens, Pacific Rim National Park en eventueel Whale Watching.

En onderweg nog Wells Gray Provincial Park, de Frazier River met Hell′s Gate en Lytton. Mogelijks staat rafting op het programma.