Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 15 tot maandag 17 april 2017

Wandel en ravotweekend voor gezinnen

Uitvalbasis is het Laathof in Hingene

Het Laathof is gelegen in het prachtige domein van het Kasteel d'Ursel.

Hieronder aangepast programma!

Zaterdag stappen we van de kerk van Liezele naar het speelbos Marselaer en maken hier tijd om te ravotten. Nadien wandelen we door Lippelo bos om zo terug ons vertrekpunt te bereiken. We eindigen de dag in schoonheid met een speeltuin. Afstand 10 km.

Zondag rijden we met de wagens naar de andere oever van de Schelde, meer bepaald naar Steendorp. We starten deze avontuurlijke tocht aan het Fort van Steendorp. Dit fort is gebouwd in 1882 en het laatste dat in baksteen werd gebouwd. Het fort werd uitgerust met droge grachten. Nu is het een uniek natuurgebied geworden, heel wat vleermuizen hebben hier hun overwinteringsplaats. Verder stappen we naar de De Drie Putten dit zijn oude Kleiputten die nu geëvolueerd zijn naar een mooi natuurgebied. In Rupelmonde wandelen we langs de Getijdemolen en de Graventoren naar de Rupelmondse Kreek, hier werd enkele jaren geleden een groot overstromingsgebied aangelegd. We eindigen deze tocht in Bazel aan het Kasteel van Wissekerke. Afstand 10 km.

Maandag vertrekken we met de wandeling aan ons verblijf in Hingene. Langs de Kouter in Wintam stappen we door naar Eikevliet. Op de Eikse Amer nemen we onze middagpauze in een weide en maken hier een groots kampvuur. Na de middag volgen we de oever van de Vliet om zo langs het Moer terug in Hingene te belanden. Afstand 11 km.

Gerolstein
Schampaviegezinnen in Gerolstein Pasen 2013

Tongeren Tongeren
Schampaviegezinnen in Tongeren oktober 2016