Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

donderdag 9 maart 2017 tot maandag 20 maart 2017

Cordoba - Granada - Parque Natural de las Sierras Subbéticas - Parque Natural Sierras de Tejeda
(Zuid Spanje)

Stadsbezoek en wandelvakantie met dagrugzak

De steden Cordoba en Granada moeten aan de meeste onder jullie niet voorgesteld worden. In beide steden zullen we telkens twee dagen vertoeven, rondgeleid door plaatselijke gidsen. Natuurlijk zullen de Mezquita van Cordoba en het Alhambre in Granada op het programma staan. Maar daarnaast zullen ook heel wat bekende en minder bekende hoekjes van beide steden aan bod komen. In Granada zal je ook kunnen genieten van de in de verte zichtbare toppen van de Siera Nevada. In deze periode van het jaar zijn de hoogste toppen nog volop van sneeuw voorzien.

We wandelen twee dagen in het Parque Natural de las Sierras Subbéticas. Dit ligt halweg tussen Cordoba en Granada. Het gebied met bergen en uitgestrekte valleien is ideaal om te wandelen. De hoogste top is iets meer dan 1500m.

Verder wandelen we ook vier dagen in het Parque Natural Sierras de Tejeda.
Deze machtige ruwe sierras liggen ten oosten van Málaga en situeren zich tussen de provincies Málaga en Granada. Zij vormen een natuurlijke grens tussen beiden. Het hoogste punt is de 2068 m hoge Maromapiek. Het Parque Natural dat 40.600 ha bedraagt, bevindt zich ten zuiden van Alhama de Granada en strekt zich uit tot in La Axarquía, zoals de regio hier genoemd wordt.
De rotshellingen zijn bedekt met dennen, spitse bergkammen, diepe ravijnen en kronkelende bergbeekjes vormen adembenemende landschappen waarin her en der wilde geiten grazen.
De dorpjes van dit legendarische gebied waren vroeger een paradijs voor struikrovers, de zgn. 'bandoleros'. Zij hebben nog steeds hun Moorse karakter en zijn nagenoeg ongeschonden bewaard gebleven. De natuur is hier prachtig en leent zich uitstekend tot het maken van wandelingen. Hier maken we vier dagwandelingen. Daar er op de hoogste toppen mogelijk nog sneeuw ligt zullen we dan ook relatief laag blijven.

Als afsluiter verblijven we laatste avond en morgen in Malaga.