Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 29 okt - dinsdag 1 nov 2016

Wandelvierdaagse - heuvelachtig (22, 20 en 8 km)

Champagne - Troyes - Reims

De Champagnestreek, gekend voor haar wijngaarden en voor de godendrank die men er maakt, is ook een aantrekkelijk wandelgebied. De regionale natuurparken zoals in het zuiden "le parc régional de la Forêt d'Orient"en meer in het noorden de "Montagne de Reims" nodigen uit voor mooie wandeltochten in de uitgestrekte bossen en op de mooie wijngaardhellingen. De herfstkleuren van de wijngaarden zijn fascinerend.
De historische steden Troyes en Reims worden onze overnachtingplaatsen.
Troyes, de historische hoofdstad van de Champagnestreek, ligt omsloten in de armen van de Seine en is gekend om haar mooie vakwerkhuizen en haar 10 kerken met uitzonderlijke glasramen.
Reims is dan weer de hoofdstad van de bubbels en de plaats waar de Franse koningen gekroond werden. Verder is zij ook gekend om haar "Notre-Dame" basiliek en de romaanse basiliek Saint-Remi.
Een reis naar de Champagnestreek kan echter niet zonder een bezoek aan een lokale champagneboer. Dit plannen wij, samen met een warme maaltijd "au champagne", op de laatste middag voor wij naar België afreizen.

Programma

's Morgens en 's avonds verplaatsen we ons per autocar. Alle tochten zijn met dagrugzakje. Wijzigingen aan het programma zijn nog mogelijk.

- zaterdag 29 oktober (stadsbezoek):
Met de autocar vanuit Groot Bijgaarden via De Pinte (opstapplaats) naar Troyes.
's Namiddags bezoek aan het pittoreske Troyes (oude stad, kathedraal, moderne stad). Overnachting in JH Troyes-Rosières .

- zondag 30 oktober (22 km):
Wandeling vanaf Bar-sur-Seine naar Essoyes (bossen en wijgaarden) (ca 20 km). Overnachting in JH Troyes-Rosi&egrav;eres

- maandag 31 oktober (20 km): Na het uitchecken in de JH van Troyes-Rosières rijden we naar Bouzy in de Marne vallei van waar wij door wijngaarden en bossen een wandeling naar Verzenay maken ( ca 18 km) . Overnachting in CIS Reims.

- dinsdag 1 november (8 km): Met de bus rijden wij naar Hautvilliers om te wandelen naar Fleury-la-Rivière ( ca 8 km). Wij bezoeken er een champagneboer en aansluitend genieten wij er van een middagmaal met champagne. Er zal ook gelegenheid zijn om champagne te kopen. Terugreis via De Pinte (+/- 19.30 uur) naar Groot-Bijgaarden (+/- 20.30 uur).

Champagne2016

Champagne2016