Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 9 oktober 2016

Dagwandeling 22 km - vlak

Geetbets - de Getevallei

Een luswandeling in de vallei van de Gete, samengesteld met behulp van de knooppuntenkaart van het wandelnetwerk "Getevallei" voorgesteld in 2015. Voor dit wandelnetwerk werden een aantal bijna vergeten voetwegjes heropend of hersteld. De Gete wordt gevormd na het samenvloeien van de Grote en de Kleine Gete in Budingen en kronkelt verder noordwaarts via Geetbets naar Halen waar ze uitmondt in de Demer.
We vertrekken aan de kerk van Geetbets en al snel komen we in de open natuur met prachtige vergezichten, holle wegen, boomgaarden, akkers en weilanden. We wandelen in een grote boog rondom Geetbets en houden rond de middag even halt in de deelgemeente Rummen voor de picknick in het cafetaria van de sporthal. Een bekend gebied is het natuurreservaat Aronst hoek dat wordt beheerd door Natuurpunt en ligt aan de samenvloeing van de Melsterbeek en de Gete. Dit is een fraai overstromingsgebied van 320 hectaren waar de natuur zicht op zijn best voelt. We wandelen ook door het Warandebos, een klein overblijfsel van wat ooit het magnifieke kasteeldomein van de laatste graaf van Loon was.

De wandeling verloopt grotendeels over veld- en onverharde wegen maar af en toe is er wel een niet te vermijden verharde verbindingsweg. Mogelijks moet de wandeling, afhankelijk van de weersomstandigheden, wat worden aangepast daar na hevige regenval een bepaald stuk niet te bewandelen is. Hopelijk kunnen we genieten van een droge en zonnige herfstdag!