Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Dinsdag 4 - maandag 10 oktober 2016

Marseille en de Calanques

Een gezonde mix van cultuur (stadstrip) en natuur (wandeltochten met dagrugzak)

Authentieke havenstad aan de Middellandse Zee
Marseille is de oudste en na Parijs ook de grootste stad van Frankrijk. Het is ook één van de oudste steden van Europa. Ze was in 2013 culturele hoofdstad van Europa waarvan we nu ten volle kunnen profiteren.

De stad heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 6de eeuw vóór Christus. De haven heeft altijd het reilen en zeilen van de stad bepaald en hoewel de economische functie nu verdwenen is, is het steeds in Le Vieux Port dat je het echte Marseille leert kennen, om dan nog niet te spreken van de authentieke sfeer van de stad in de vele restaurants met de heerlijkste visgerechten.

In het kosmopolitische Marseille kunnen we tal van oude maar ook recentere bezienswaardigheden bekijken en bezoeken. Behalve heel wat sfeervolle wijken zoals le Quartier de l′Estaque, liggen over de hele stad prachtige bouwwerken en parken verspreid. Kloosters, abdijen, kathedralen, paleizen, botanische tuinen, de stad heeft het allemaal. Geen wonder dat er impressionistische schilders als Renoir inspiratie vonden.

Annie zal in de stad onze gids zijn.

Wandelen in het Parc National des Calanques
Een calanque is een geografische vorm in de vorm van een diepe vallei met steile hellingen en deels ondergedompeld in de zee. De bekendste voorbeelden van deze formaties worden gevonden in het Massif des Calanques, een keten witte rotsflanken (kalkkliffen), die in het turkoois water van de zee uitdeinen. Een ongerept oord met schitterende kleuren! Deze formatie strekt zich uit over een lengte van 20 km en een breedte van 4 km langs de kust tussen Marseille en Cassis, en bereiken hun hoogtepunt in de Marseilleveyre (432 m) en Mont Puget (565 m). De belangrijkste kalkrotsen zijn Port-Mioe, Port Pin en En Vau.

Programma