Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

1 - 2 oktober 2016

Rugzakwandelweekend
26 + 28 (of 25) km - vlak

Sluis - Maldegem - Brugge

Sluis-Maldegem-BruggeDe schrik voor te veel asfalt houdt Schampavie nogal eens weg van West-Vlaanderen. Toch is er een aantal gebieden waar er voldoende onverharde wegen en paden aan elkaar te breien zijn, zoals deze tocht.

Zaterdag.
Na een busrit van Brugge naar Sluis (Zeeland) stappen we door het toeristisch centrum en over de vesten. We volgen de GR 5A/LAW11 die flirt met de Belgisch/Nederlandse grens langs de Damse vaart, dijken en veldwegen naar het kleine, charmante Middelburg. Nabij het Leopoldskanaal schakelen we over op de GR131, om via statige dreven Maldegem te bereiken. Door het centrum om aan de oostrand JH Die Loyale te vinden, waar we genieten van een avondmaal, een goed bed en ontbijt.

Zondag
Langs het voormalige station van Maldegem, waar nog wat oude (stoom)locomotieven staan, en een voormalig smalspoortlijntje, terug naar de GR131, die ZW naar enkele bosgebieden leidt. Vervolgens NW door open landschap zonder enig dorp onderweg naar het Ryckeveld. Bezuiden Assebroek volgen we het Meersenpad tot Steenbrugge. Laatste paar km langs het kanaal Gent-Brugge tot het station.

Voor wie zondag 28 km wat te veel vindt, kan 3 km besparen, door bus 2 Assebroek Az Sint-Lucas - Brugge Station te nemen (elke 20 minuten op zondag).

Gontrode-Dikkele
Schampavie in september 2013 tussen Gontrode en Dikkele (ten zuiden van Gent).