Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

21 - 24 juli 2016

wandelvierdaagse met dagrugzak
19 + 19 + 23 + 19 km - van golvend tot flink heuvelachtig

Sûre (GH Luxemburg)

Donderdag: lustocht vanuit Tintange
We steken de nog prille Sûre over en volgen die in de richting van Martelange. We blijven nu wel een hele tijd in het Groothertogdom en zien aldra van verre Bigonville hoog op een heuvel liggen. Als we later opnieuw de al wat bredere Sûre oversteken is het niet om Boulaide aan te doen, maar om de Syrbaach te dwarsen om terug in Tintange te geraken.

Na de rondwandeling verplaatsen we ons 20 km met de wagens naar Esch-sur-Sûre. We slapen er in het hotel Beau-Site , aan het bruggetje over de rivier, recht tegenover het kasteel: 2, rue de Kaundorf L-9650 Esch-sur-Sûre
We blijven er 3 nachten in kamers van 2 en 3 bedden. Er is voor 16 peronen gereserveerd.

Vrijdag: lustocht vanuit Esch-sur-Sûre
Naar het dorpje Tadler dat in vogelvlucht amper 4,5 km stroomafwaarts ligt. Maar het gaat wat op en af en heen en weer, zijbeekjes dwarsend... De Sûre zelf kronkelt zich hier al in alle mogelijke bochten... Het worden zo toch 19 kilometers!

Zaterdag: lustocht vanuit Goebelsmuhle (koninginnentocht, 23 km)
Hier steken we te voet de Wiltz en de Sûre over (bruggen) voor een spectaculair stukje Sûre en voor de grillige rotspieken van de Rouschteschlayen. Bij Dirbach klimmen we naar de hoogvlakte van Bourscheid. Vanop het uitzichtpunt bij de Napoleonsboom krijgen we een grandioos panorama te zien. Het kasteel Bourscheid is één van de mooiste van het land. Eens terug over de Sûre volgt een pittige klim naar Grenglay. Tenslotte volgen we de rivier voorbij Lipperscheid en Schlindermanderscheid terug tot in Goebelsmuhle

Zondag: lustocht vanuit Kautenbach (19 km)
In de vallei van de Clerve, in de buurt van Wilwerwiltz, liggen schilderachtige dorpjes met witgekalkte boerderijtjes. Pintsch, Lellingen, ... Om er te geraken moet we heel wat zijbeekjes oversteken en naar steile heuvelkammen klimmen.

Vanuit Kautenbach rijden we via Bastogne terug naar huis.