Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

5 - 8 mei OLHHemelvaart 2016

Rureifel (Nordeifel)
Rur vallei , Rur stuwmeren en omgeving.

Semi-rugzakwandel4daagse   :   Gemiddeld tempo
Per dag ∼25 km ; ∼675m ↗ en ∼675m ↘

De Rur, die zijn bronnen heeft in het Belgische Groot Hoogveen plateau, buigt door Duitsland via Monschau noordoostelijk, om uiteindelijk te Roermond (Nederland) in de Maas uit te monden. Noordoost van Monschau bevindt zich de Rureifel. Dit weekeinde verkennen wij, met vier verschillende luswandelingen, dit meest noordelijke gedeelte van het Eifelwandelparadijs. Op het wandelmenu staan de meanderende Rur, talloze kleine bij riviertjes, verscholen in de bossen en verschillende, in elkaar overstromende stuwmeren die samen het tweede grootste stuwmeren complex van Duitsland vormen.

Donderdag:
Wij starten met de wandeling om 9:45 uur in het dorpje Hammer, aan de Rur. Wij maken een luswandeling waarbij wij doorheen het meanderende Rurdal en Erkensruhrdal trekken. Na de wandeling rijden wij met de auto's naar de jeugdherberg te Rurberg, nabij het Schwammenauel stuwmeer, waar wij drie keer overnachten.

Vrijdag:
Tijdens deze luswandeling wandelen wij langs de stuwmeren Obersee en Urfttal Sperre en door het voormalig militair oefenterrein Vogelsang, nu een vrij toegankelijk natuurgebied.

Zaterdag:
Ook vandaag gebruiken wij de auto's niet. Wij maken een lus-wandeling noordwest van Rurberg, doorheen een gevarieerd landschap met weiden, akkers en bossen (Der Burlert) , doorsneden door kleine riviertjes.

Zondag:
Na het ontbijt verplaatsen wij ons met de auto's naar het dorpje Höfen, gelegen zuidoost van Monschau. Vandaag maken wij een luswandeling doorheen de lieflijke Fuhrtsbachtal en Perlenbachtal in het Monschau Staatsbos. .

Virtuele reis:
Rurdal stuwmeren ; RurEifel ; Nationalpark Eifel ;