Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

26 - 28 maart Paasrugzakwandel3daagse 2016

Vulkaaneifel wandeldriehoek   :   gemiddeld tempo
Ongeveer 650m ↗ per dag en 650m ↘ per dag.

Mürlenbach → Manderscheid → Daun → Mürlenbach

Zaterdag: Mürlenbach —23km→ Manderscheid
Wij starten om 9:45 uur, klimmen uit de Kyll vallei en trekken oostwaarts doorheen het Staatsforst Salmwald. Verder naar het oosten staan het Meerfelder Maar en de vallei van de Klein Kyll op het programma. Wij overnachten in de jeugdherberg te Manderscheid.

Zondag: Manderscheid —25km→ Daun
Na de indrukwekkende kasteelruines te Manderscheid volgen wij de Lieser vallei noordwaarts. Dit is één van de mooiste wandeletappes van de Eifelsteig wandelroute. Ten zuide van Daun bezoeken wij twee kratermeren, het Schalkenmehrener Maar en het Weinfelder maar en beklimmen er de Dronketurm, een uitzichtstoren op de Mauseberg (561 m). Wij overnachten in de jeugdherberg te Daun.

Maandag: Daun —26km→ Mürlenbach
Vooreerst gaat het zuidwaarts via het Gemündener Maar en de Lieser vallei. Vervolgens doorkruisen wij golvende gemengde loof- en naaldbossen met talloze kabbelende beekjes. Wij houden halt te Wallenborn aan de "Brubbel", een koudmineraalwatergeisertje. In de namiddag duiken wij terug het Salmwald in, dalend naar de Kyll vallei, eindigen wij te Mürlenbach waar de auto's staan.

Eifel-kaart
26 - 28 maart 2016 - Vulkaaneifel indikatieve wandeldriehoek

Virtuele reis:
Bertradaburg te Mürlenbach     →     Meerfelder Maar     →     Manderscheid     →     Eifelsteig: Manderscheid - Daun     →  
Maaren en Vukaankratermeren     →     Daun     →     Wallendorf Brubbel

Eifel-Foto1 Eifel-Foto2 Eifel-Foto3
Vulkaaneifel foto's uit de 2010 doos