Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

5 - 6 maart 2016

wandelweekend met dagrugzak
26,5 + 25 km - van zacht golvend tot flink heuvelachtig

La Wallonie Picarde en Vlaamse Ardennen

Amougies2 compleet verschillende dagen.

Zaterdag: la Wallonie Picarde
We starten in Molenbaix, een kleine deelgemeente van Celles. In deze uitgestrekte landbouwstreek komen we geen dorpen tegen, alleen maar verspreid liggen vierkanthoeven, sommige met slotgracht of poel, enkele kastelen en wat kleine gehuchten.
We beklimmen één 'berg': de Mont-Saint-Aubert, die met 122m hoogte een weids uitzicht biedt op Doornik en de Scheldevallei.
Die stroom, die hier nog 'Escaut' noemt, is een 4tal kilometer onze metgezel, deels langs 2 oude kronkelende rivierarmen, een paar kilometer langs de rechtgetrokken stroom, waar er tussen het betonnnen fietspad en het water ook een onverhard pad loopt, omzoomd met bomen.
Omdat een aantal veldwegen domweg doodlopen op een paar honder meter van een andere, zullen we enkele keren een veld dwarsen.

Na de rondwandeling verplaatsen we ons 14km met de wagens naar de overnachtingsplaats, op de zuidhellingen van de Kluisberg:
Cente Protestant d'Amougies, 16, Rue Verte Voie, 7750 Amougies.
We slapen en koken zelf ons potje in Le Pavillon, een gebouw met 9 kamers voor 2 personen (stapelbed) en 1 voor 3 personen, 4 douches, goed ingerichte keuken en ruime verblijfszaal.

Zondag: de Vlaamse Ardennen
Begin-en eindpunt liggen een 6-tal kilometer van elkaar: er zal 's ochtends en 's avonds met wagens gependeld worden.
We stappen langs tal van kleine paadjes en veldwegen, met een afwisseling van bosjes, weiden, velden, panorama's en leuke valleitjes, tussen Kwaremont, de Hotondmolen, Zulzeke, de Koppenberg en een vlak stuk in de Meldenmeersen nabij de Schelde. Daarbij nemen we bewust ook een aantal paadjes die geen onderdeel uitmaken van het wandelknooppuntennetwerk of GR-pad.

Ruien
Van Kluisbergen naar Ronse - april 2007