Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Vrijdag 1 januari 2016

Nieuwjaarsdagwandeling 19,5 km zacht golvend

Dilbeek en de Pedevallei

DilbeekDilbeek, poort van het Pajottenland, heeft zo'n 300 trage wegen. Door de inspanningen van Trage Wegen Dilbeek is momenteel een 25-tal paden méér (of minstens beter) toegankelijk dan 10 jaar geleden. Daarvan gebruiken we er vandaag een 10tal.

Van het station van Dilbeek wandelen we na 5 minuten al in 't groen. Stappend door natuurgebied De Wolfputten kan je je moeilijk voorstellen dat we ons nog geen 7 km van de Brussels Grote Markt bevinden.

Langs een rijke variatie van trage wegen door Itterbeek naar Sint-Anna-Pede en z'n Openlucht-Bruegelmuseum.
Door natuurgebied Ter Pede. De Beekweg aldaar is met afschaffing bedreigd. Gemeente en provincie noemen dit een 'verlegging', maar als je een prima pad langs de Pedebeek 'verlegt' naar een plaats waar er al jaren een ander pad ligt, dus van 2 paden er 1 maakt, kan je bezwaarlijk van 'verlegging' spreken? Openbaar onderzoek hierover, loopt tot 13/1/2016. Heel wat verenigingen, adviesraden en particulieren zullen bezwaar indienen. Details op www.tragewegendilbeek.be

De rest van de dag alleen maar goed nieuws: aangename landschappen, Pajottenlandse panorama's, en leuke paadjes door de deelgemeenten Schepdaal en Sint-Martens-Bodegem.
Ideaal om 2016 goed te starten.

Ter Pede er Pede
Ter Pede: boven de Beekweg, die gemeente en provincie willen doen verdwijnen - enkel het 'nieuwe' 'niet-bestaande' pad van de onderste foto mag in de toekomst overblijven. Wie begrijpt dat?