Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

19 - 20 december 2015

Rugzakwandelweekend 24 + 20 km

Salm en Amblève

In Francorchamps zetten we koers naar de "Fagne de Malchamps". Na de Fagne wisselen pittoreske dorpjes elkaar af. Telkens opnieuw kijk je aan de bosrand over een dorpje uit, omringd door weiden en met een web aan veldwegen. We dalen af en klimmen weer uit de vallei omhoog. Door een voor jacht afgesloten gebied is de eerste dag een 3-tal km langer dan eerder aangekondigd.

In Stavelot, na ongeveer 17km, doen we inkopen voor het avondeten en ontbijt.

Overnachting in het charmante natuurvriendenhuis 'Les Gattes' te Logbiermé. De gezellig ingerichte leefruimte biedt de nodige warmte om van een zelfgekookte maaltijd te genieten. Verwacht correcte en eenvoudige maar kleine kamers. het sanitair is in orde, maar het aantal douches is beperkt; elkaar afwisselen bij het koken om te douchen is de boodschap.

Na een stevig ontbijt, eerst met water en dweil aan de slag. Daarna opnieuw op stap voor een frisse boswandeling. Onderweg zijn sporen van ruw bosbeheer te vinden, maar ook van het voormalige Pruisische rijk. Aan de bosranden opnieuw prachtige vergezichten. In Vielsalm zou de trein van 16:49 geen probleem mogen zijn.

Let op, geen cafés onderweg!