Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 29 november 2015

Dagwandeling 24 km zacht golvend

Idegem - Sint-Antelinks - Herzele

Idegem - HerzeleTussen de spoorlijnen Denderleeuw-Zottegem en Denderleeuw-Geraardsbergen is elk stationnetje een prima vertrek- of aankomstplaats voor een dagwandeling langs een brede waaier van veldwegen en paadjes door een aangenaam zachtgolvend landschap.

Dit keer starten we langs Idegemse kerkwegels in de Dendervallei. Langs Voorde en een lappendeken van groen komen we tegen de noen in Sint-Antelinks, waar we in taverne 't Molenhof al meerdere keren onze bokes hebben opgegeten.
Nadien leuke paadjes door het door Natuurpunt beheerde Duivenbos.
In Sint-Lievens-Esse komen we langs kerkepaadjes op het mooie dorpsplein, met de artisanaal-familale brouwerij Van Den Bossche (Pater Lieven, Buffalo, Luvinus en Lamoral). Sinds jaar en dag kennen de boeren van Sint-Lievens-Esse en omstreken de brouwerij niet alleen als leverancier van bier maar ook als leverancier van drinkwater voor hun koeien en paarden.

Zigzaggend langs veld, weide en bos bereiken we Herzele. De noordkant van de gemeente is wat getroffen door betonnen ruilverkavelingswegen, met de eigenaardige logica om de resterende onverharde wegen te laten doodlopen op een paar honderd meter van een andere weg. Tochtleider krijgt dan een extra punt door een stukje over of aan de rand van een paar velden te lopen.

Sint-Antelinks Sint-Antelinks
22 november 2011 - omgeving Sint-Antelinks