Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 15 november 2015

Dagwandeling 21 km - lichtgolvende landschapswandeling

Hoegaarden

Rondwandeling vanuit Hoegaarden doorheen een rustig golvend landschap. Hoegaarden heeft niet alleen zijn Witte om trots op te zijn, maar ook enkele bijzondere natuurgebieden in de omgeving.
Meldert en Hoksem zijn twee landelijke dorpen gelegen ten noordwesten van Hoegaarden in de vallei van de Mene en de Jordaan, zijbeken van de Grote Gete. De wandeling verbindt beide dorpen langs het prachtige natuurgebied van de Mene- en de Jordaanvallei. Dit natuurpuntgebied ligt er soms drassig bij.
Het Meldertbos, door het in beheer nemen door Natuurpunt kon er werk gemaakt worden van een herstel en beheersplan rondom het kasteel, een interessant voormalig kasteeldomein met cultuurhistorische elementen.
Tussen Hoegaarden en l'Ecluse-Beauvechain slingert zich een prachtig valleigebied: Rosdel. Dankzij de inzet van natuurpunt Velpe-Mene kwamen de Schoorbroekbeekvallei en haar flanken ecologisch versterkt uit een grootschalige ruilverkaveling. Het natuurgebied Rosdel en Schoorbroekvallei vormen nu een aaneengesloten eenheid natuur in een weids akkerlandschap.
Terug in Hoegaarden aangekomen hebben we nog wel wat tijd om de kasteeltuinen te bezoeken, en van een 'streek'biertje te genieten.

Hoegaarden