Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 31 oktober - dinsdag 3 november 2015

Wandelingen met dagrugzak in een vrij vlakke omgeving

East-Anglia en Cambridge (Engeland)

Het gebied dat ligt tussen de riviermond van de Thames en de Wash, een estuarium, is vlak maar verre van saai. Een estuarium is een verbrede, veelal trechtervormige riviermonding, waar zoet rivierwater en zout zeewater vermengd worden en zodoende brak water ontstaat, en waar getijverschil waarneembaar is. East-Anglia omvat de graafschappen Norfolk, Suffolk, Essex en Cambridgeshire.

Nadat we Londen achter ons laten, komen we al snel op het platteland dat vereeuwigd is door de landschapsschilder Constable (1776-1837). Sinds zijn tijd is er maar weinig veranderd: overal staan kerken, windmolens en middeleeuwse boerenschuren. Natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, zeker in Noord-Norfolk met zijn mooie kust, vogelreservaten en robbenkolonies.

Al sinds de Romeinse tijd is Cambridge, gelegen aan het bevaarbare deel van de rivier de Cam, een belangrijke stad. In de 11de eeuw kwam hier een aantal religieuze ordes wonen. Toen een groep theologen zich in 1209 na een aantal wetenschappelijke en godsdienstige conflicten afscheidden van Oxford University, vestigden ze zich hier. Cambridge is nu een echte studentenstad en tegelijkertijd een centrum van een belangrijk landbouwgebied.

Programma

′s Morgens en 's avonds verplaatsen we ons per autocar. Alle tochten zijn met dagrugzakje. Wijzigingen aan het programma zijn nog mogelijk.

Zaterdag 31 oktober
Met de autocar vanuit Weerde (Zemst) via De Pinte (opstapplaats) naar Calais. Vermoedelijk vertrek in Weerde om 05u30. Met de ferry naar Dover, en verder naar East-Anglia. 's Namiddags een wandeling van 10 km in de omgeving van Wells-Next-the-Sea langs het Norfolk Coast Path en de Peddars Way. Overnachting in Sheringham.

Zondag 1 november
Wandeling aan de noordoostkust in de omgeving van Happisburgh met zijn kliffen (20 km). Overnachting in Sheringham. ′s Morgens en ′s avonds verplaatsing met de autocar.

Na het uitchecken in de JH van Sheringham rijden we naar Thornham en wandelen we naar de Hunstanton Cliffs. Deze magnifieke kliffen torenen 18 m boven het strand uit. De drie kleurbanen bestaan uit carrstone en rode en witte kalksteen. Verplaatsing richting Cambridge met onderweg nog een wandeling. Overnachting in Cambridge. 9 + 7 km wandelen.

Dinsdag 3 november
In het teken van het culturele. Verkenning van het prachtige centrum van Cambridge met zijn colleges. Detailinfo over de mogelijkheden wordt samen met de deelnemerslijst gemaild. Terugreis via De Pinte naar Weerde (22 uur).