Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

3 - 4 oktober 2015

Land Van Herve en Voerstreek

Rugzakwandelweekend - Verblijf te Remersdaal (Voeren).
Heuvelend landschap - gemiddeld tempo

In Het Land Van Herve en in de Voerstreek kan je nog met recht en reden spreken van een vreedzaam, ongerept natuurlijk leefkader. Hier is de lucht zuiver en nergens wordt de horizon geschonden door rokende fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. Gebruikmakend van de mooiste wandelnetwerken trekken wij langs veldwegen en holle wegen doorheen golvende weidelandschappen met weidse vergezichten, boerenhoven, kapelletjes en hier en daar een bosrand en een kasteel, voorwaar een wandelparadijs!

Zaterdag : ( 24 km ) 3 oktober 2015
Wij sporen tot Welkenraedt en trekken noordwaarts door het Land Van Herve naar het landelijke dorpje Aubel, verscholen in een landschap vol boomgaarden , bosjes en met gezonde lucht. Verder naar het noorden bereiken wij Sint-Pieters-Voeren, om tenslotte af te buigen doorheen het Veursbos tot Remersdaal. Wij overnachten er, met een verzorgd half pension arrangement, in de appartementen van Camping Natuurlijk Limburg.

Zondag : ( 26 km ) 4 oktober 2015
Vandaag stappen wij oostwaarts naar Sippenaeken en het mooie Geuldal. Wij volgen doorheen het bos de Belgisch–Nederlandse grens tot het Drielandenpunt (België - Duitsland - Nederland) en de Vaalserberg. (Dit is met zijn 323 m de hoogste 'bergtop' van Nederland). Via het nu niet langer bestaande vierde land, "Neutraal Moresnet" stappen wij naar Montzen waar wij aan de kerk om 16:56 uur de TEC bus nemen naar Welkenraedt.

Aanvullende informatie kan je o.a. vinden via de onderstaande webpaginas :
Toerisme Voerstreek
Land Van Herve
Drielandenpunt
Drie- (vier)landenpunt geschiedenis