Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Viroinval - Thiérache - Val d'Hermeton: 22 - 24 augustus 2015

Wandel3daagse: Verblijf te Treignes.
Indikatieve wandelafstanden : 23km / 25km / 24km
Heuvelend landschap - gemiddeld tempo

Opgelet : Neem maandag 24 augustus één dag verlof !

Zaterdag 22 augustus 2015
Bij aankomst in de Nismes staat een luswandeling op het programma via de dorpjes Dourbes en Olloy-sur-Viroin. Onderweg genieten wij van mooie vergezichten en wandelen over en langs prachtige kalkheuvelruggen die ingesneden werden door de riviertjes Eau Blanche, Eau Noire en de Viroin. Na de wandeling rijden wij met de auto's naar het tot gite omgebouwde stationnetje te Treignes waar wij twee nachten verblijven.

Zondag 23 augustus 2015
Vandaag laten wij de auto's staan en trekken een grote wandellus doorheen de uitgestrekte, schaduwrijke loofbossen van de Thiérache gelegen ten zuiden van de Viroinvallei. Wij gaan op zoek naar de blauwfonkelende lichtkathedraal, opgesteld temidden van het bos. Dit merkwaardige monument staat op het geografische centrum van Europa, toen Europa 15 lidstaten groot was. Vervolgens volgen wij de Belgisch - Franse grens, die hier afgezoomd wordt door het Deluve riviertje en dat wij stroomafwaarts volgen tot haar samenloop met de Viroin.

Maandag 24 augustus 2015
Na het ontbijt trekken wij noordwaarts en verkennen de gevarieerde, nog zeer landelijke, licht golvende streek gevormd door Tiennes, dit zijn west-oost gerichte kalkrijke heuvels, en de bovenlopen van het riviertje L'Hermeton.

Aanvullende informatie kan je o.a. vinden via de onderstaande Viroinval webpaginas :
Park Naturel du Viroin
Sites Naturels du Viroinval
La vallée de l'Hermeton et ses villages