Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

13 - 14 juni 2015

Kajak-kampeerweekend: voor 1 keer met de stroom mee.

Ourthe: Nisramont - camping Marcourt - Durbuy
2 x 29 km

Kajak

Geen voorkennis vereist, gewone conditie en kunnen zwemmen is voldoende.

Met openbaar vervoer is deze tocht niet te organiseren, dus wordt het carpoolen. We kunnen op zaterdag pas starten met peddelen vanaf 10:45. Die periode van het jaar is er wel tot 22:30 daglicht. Daardoor is een mooie eerste vaardag toch mogelijk. Alle bagage voor de 2 dagen kan (moet) mee in een ton op de kajak. Er is 1 ton per kajakker. Uit ervaring weet ik dat dit (mits wat passen en meten) elke keer weer lukt.

Zaterdag...
09:00 chauffeurs zetten medereizigers en bagage stipt en snel af in Nisramont (vertrekpunt kajaktocht) en rijden naar Durbuy (eindpunt kajaktocht). De medereizigers wachten op hun terugkeer.

09:45 chauffeurs parkeren (met toestemming) op parking van Hotel 'La Petite Merveille' in Durbuy en rijden met Peter terug naar Nisramont. Peter parkeert in Nisramont. Volgens het aantal deelnemers kan hier een extra chauffeur nodig zijn.

10:45 de kajaktocht kan starten.

Zondagavond
16:30 aankomst kajaktocht bij auto's in Durbuy . De kajakverhuurder rijdt met de kajaks en Peter en zijn passagiers terug naar zijn auto in Nisramont. Volgens het aantal deelnemers kan hier een extra chauffeur nodig zijn.