Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 13 - dinsdag 23 juni 2015

La Souterraine - Brive (Midden-Frankrijk)

Pittige fietskampeertrektocht

Midden-Frankrijk Een pittige fietsreis tussen 100 en 1500 meter. Per dag fietsen we tussen 65 en 99 km, alle bagage mee.


In de departementen Creuse en Corrèze fietsen we over kleine afaltweggetjes door een afwisseling van weiden en bossen, tussen 200 en 700m hoogte.
Het Plateau de Millevaches - wat zou daar de overheersen diersoort zijn? - ligt tussen 600en 950 meter.
In de Cantal proeven we natuurlijk de gelijknamige kaas. Met een 'route des crëtes, enkele cols van ongeveer 1200m hoogte, zichten op de Puy Mary (1787m) en Plomb du Cantal (1855m) is dit gedeelte geweldlig mooi met pittige hellingen.
Na de Gorges de la Truyère volgt de Aubrac, een verlaten hoogplateau met stenen muurtjes om de weiden, tussen 1100 en 1400m hoogte.
Tussen de diep ingesneden valleien van de Lot en de Tarn - met befaamde rotsformaties en uitzichten - bevinden zich de Causses, desolate, ruwe plateau's omstreeks 1000m hoogte.
Als we terug noordwaarts fietsen, zijn de hoogten meer bescheiden (maximaal tot 700m), maar we steken nogal wat rivieren over, die 200 tot 300m lager liggen.

We kamperen afwisselend in de vrije natuur, in of nabij kleine gehuchten/dorpjes, deels op campings. 's Avonds wordt in groep gekookt op lichtgewicht campingvuurtjes (en in groep afgewassen). Ieder zorgt zelf voor ontbijt (behalve koffie/thee in groep), picknick en tussendoortjes. Bevoorrading is de meeste dagen mogelijk, soms zullen we voor 2 dagen alles moeten meevoeren.
We gaan enkele keren uit eten

Een ochendlijk appel (Oh, what a beautiful morning!') om 7 uur en om 8.30 uur de fiets op is 'gewoon', kan vroeger zijn bij hoge middagtemperaturen.

Aubergne
Fietskampeertrektocht in Auvergne in 2005