Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 7 juni 2015

Fietsdagtocht 60 à 70 km
heuvelachtig, met een licht mountainbikekarakter

Asse en Hoppeland

Voor deze dagtocht vooraf aanmelden!
Mocht men op zondag 7 juni erg regenachtig weer voorspellen dan kan de tocht verplaatst worden naar zaterdag 6 juni.

Een groene onbekende verrassing vlakbij Brussel met het Atomium altijd zichbaar in de verte!
Het station van Asse is de ideale vertrekplaats voor een dagfietstocht alover 50% single-trackpaden (oude kerkwegels), 30% veldwegen en 20% verharde trage wegen. Van Asse gaat de tocht in wijzerzin alover Bekkerzeel, Kruisborre, Asbeek, Kravaalbos, Kartelobos, Mollem (watermolens), Hamme, Laarbeekbos (Jette - Brussels Gewest) en Relegem om tenslotte terug te keren via Kobbegem naar het station van Asse.
Op die manier komen we ook even binnen het Brussels Gewest met een nogal lang bosrijk pad aan beide zijden van de Ring bereikbaar via twee onbekende 'ecotunnels' onder de ring zelf.
De hoppe is alom vertegenwoordigd, zij het in de vorm van een hoppeveld dan wel in afgewerkte vorm in een plaatselijke herberg..

Toch oppassen, veel voorafgaande regen kan het parcours wat glibberig maken, ook in droge periodes is er toch wel een kilometer stevig kruip- en klimwerk te voet te verwachten. Het parcours is wel erg flexibel en laat aanpassingen op elk moment toe. De vooropgezette 70 km kunnen dus, afhankelijk van de omstandigheden, eenvoudig verminderd worden tot bv 40 of 50 km.

Het is de bedoeling om in groep te vertrekken en in groep aan te komen. Echt geoefende moutainbikers zullen dus wat geduld moeten hebben.
Een degelijke trekkingfiets (echte mountainbikefiets hoeft niet) met kleine versnellingen en een fietshelm zijn toch erg nuttig.
Vrouwelijke schampavietsters met de fietsmicrobe, laten jullie zich dus niet afschrikken !

Land van Asse
In december 2003 fietste Schampavie bij een aangenaam winterzonnetje in het Land van Asse en het Pajottenland.