Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 31 mei 2015

Dagwandeling 27 km - licht golvend Pajottenland

Essene-Lombeek - Eizeringen - Pedevallei - Sint-Martens-Bodegem

SKLombeek-SMB We starten met het Hertigembos, Vlaams-Brabantse broertje van het Oost-Vlaamse Liedekerkebos
In en om Strijtem een leuke afwisseling van paadjes langs de rand van of over velden, stukjes bos en beekvalleien.

Klimmen naar Eizeringen, met mooi panorama over de Bellebeekvallei, en In de verzekering tegen de Grote Dorst", een inmiddels wereldberoemd café met de langste naam en met de kortste openingsuren (enkel zondag 10-13.30 uur), met het grootste aanbod lambikbieren ter wereld. 't Zou kunnen dat de tochtleider daar zomaar voorbij loopt, om een half uurtje verder te velde te picknicken. Hoe stout!

Tussen Eizeringen en Schepdaal genieten we voortdurend van heerlijke Pajottenlandse landschappen. Na 18 km passeren we café In de Rustberg, met groot terras en ook lambik van 't vat. Misschien is de tochtleider hier tot rede te brengen voor een noodzakelijke rust?

In de Pedevallei benutten we meerdere paden, die dankzij het gezaag van de tochtleider en z'n kompanen van Trage Wegen Dilbeek terug toegankelijk werden.

Door het Ijsbos naar de Spanuit, een van de vele voormalige lambiekbrouwerijen in de buurt. Langs een paadje waar tot 2 jaar geleden nog een haag op het pad stond, nu ernaast, richting Sint-Martens-Bodegem, de roots van de tochtleider. Langs het burchtkerkje, het lemen Huisje Mostinckx en een der laatste hoppevelden van de streek naar het stationnetje van Sint-Martens-Bodegem.

Eizeringen-Bodegem
Het kerkje van Eizeringen, Pajottenlandse paden en Huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem