Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Pinksteren: zaterdag 23 - maandag 25 mei 2015

Rugzakwandel3daagse: gemiddeld tempo
Ongeveer 600m klimmen en evenveel dalen per dag.

Südeifel (D) en Vianden (GHL)

Zaterdag 23 mei 2015 : Baustert —22km→ Vianden
Na aankomst van de car-pool-autos te Baustert, trekken wij met alles wat wij voor drie dagen wandelplezier nodig hebben doorheen het heuvelende Zuideifel landschap, waar mooie valleitjes, met loofhouten bosstroken en bloemrijke weiden, elkaar afwisselen. Wij trekken zuid-oostwaarts van het Nierbach valleitje naar de omgeving van Sinspelt met de Michelbach en verder door naar de valleitjes van de Gecklerbach, Geilingerbach en de Gaybach. Tenslotte bereiken wij Vianden, met zijn indrukwekkend kasteel, verscholen in het dal van de Our rivier, tevens de grens met het Groot Hertogdom Luxemburg. Wij overnachten er in de jeugdherberg.

Zondag 24 mei 2015 : Vianden —24km→ Bollendorf
Na het ontbijt steken wij terug over naar Duitsland, klimmen het dal uit, en trekken vervolgens, langs de linker flank van het Oerdal, zuid-oostwaarts tot Wallendorf naar de samenvloeing met de Sûre rivier. Daaarna gaat het langsheen zandstenen rotsformaties in het beukenbos tot Bollendorf. Wij overnachten er in de jeugdherberg.

Maandag 25 mei 2015 : Bollendorf —24km→ Baustert
Ook deze morgen staan er facinerende rotsformaties op het programma, zoals de Wolfsschluff en het Fraubillenkreuz. Dit monolitisch zandstenen kruisbeeld is van oorsprong een 5000 jaar oude menhir dit omstreeks het jaar 700 door de heilige Willibrord omgevormd werd. Na de Schankweiler kluis, een indrukwekkende boskapel, dalen wij af naar de vallei van de Prüm rivier. Verder noordwaarts, vanaf Bettingen, trekken wij over een weids akkerlandschap tot Baustert waar wij deze gevarieerde driedaagse beëindigen.

Aanvullende toeristische informatie kan je o.a. vinden via de onderstaande webpagina's :
Naturpark Südeifel
Vianden Kasteel
Bollendorf