Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 23 tot maandag 25 mei 2015 (Pinksterweekend)

88 + 107 + 83 km gematigd tempo

3 dagen fietsen in Oost- en West Vlaanderen

Zaterdag 23 mei
Vertrek aan het station van De Pinte. Een vlakke rit doorheen de Schelde - Leie - Mandelvallei. Rustig fietsbare wegen langsheen het fietsknooppuntennetwerk van Oost en West-Vlaanderen brengen ons naar Kortrijk waar we twee nachten zullen doorbrengen in de spiksplinternieuwe Jeugdherberg. (Open vanaf Pasen 2015). Als alles naar wens verloopt zullen er 's avonds 88km op de teller staan.

Zondag 24 mei
Omdat het vandaag feestdag is mag het al iets meer zijn. Na een vlakke aanloop gaat het richting Heuvelland. Dorpen als De Klijte, Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, liggen op onze route. Prachtige vergezichten, beboste hellingen, natuurreservaten en weidse landbouwgronden wisselen hier elkaar af. Het Heuvelland behoort ook tot een van de acht wijnregio's van België Na 107 km bereiken we terug onze overnachtingsplaats in Kortrijk.

Maandag 25 mei
We verlaten Kortrijk zuidwaarts richting Vlaamse Ardennen. Via het Kluisbos en de Koppenberg ( die we rechts laten liggen) fietsen we richting Oudenaarde. Via uitlopers van de Zwalmstreek gaat het dan relatief vlak terug richting startplaats De Pinte. Hier zullen er 83 km op de teller staan.

Heuvelland
Schampavie fietsend door het Heuvelland in april 2004 - feestweekend 30 jaar Schampavie